Вінницька ТПП повідомляє про відкриття японського ринку (скасування карантину) для молочних продуктів українського виробництва у т. ч. сухого молока (карантин був запроваджений з 2010 року на всі молочні продукти окрім сирого молока).
Наразі ветеринарною службою Японії розпочато відповідну процедуру, готується проект постанови уряду Японії, якою буде скасовано карантин. Відкриття ринку Японії для молочних продуктів очікується восени 2017 року (постанова вступить в дію орієнтовно у жовтні 2017 року.).
Незабаром відповідну нотифікацію буде здійснено японською стороною через систему оповіщення щодо санітарних та фітосанітарних заходів країн-членів СОТ (WTO SPS notification). Відповідну українську продукцію мають супроводжувати ветеринарні сертифікати якості з додатковим змістом на вимогу японської сторони.
При цьому, звертаємо увагу щодо жорстких вимог японської сторони до якості імпортованої продукції і відповідності її японським харчовим стандартам.